Sommaren närmar sig med stormsteg!

Sommaren närmar sig med stormsteg, och för många innebär det tid för stranden, sol och bad. Men innan du tar på dig din nya bikini eller baddräkt, är det viktigt att förbereda din hud på rätt sätt. 

Att skrubba sin hud är särskilt bra inför sommaren av flera skäl. Under sommaren blir huden extra utsatt för sol, vind, saltvatten och klor, vilket kan orsaka uttorkning, förlust av fukt och irritation. Här är några specifika skäl till varför det är bra att använda en Silkyluxe skrubbhandske inför sommaren:

  1. Förbereder din hud för solen

Att skrubba hud med en Silkyluxe skrubbhandske innan du solar kan hjälpa till att ta bort de döda hudceller som kan göra din hud grå och livlös. Genom att avlägsna dessa celler kan din hud få en friskare, jämnare ton och en mer strålande look.

  1. Förebygger torrhet

Att skrubba din hud regelbundet kan också hjälpa till att förebygga torrhet och uttorkning. Sommarens varierande klimat och vind kan göra att din hud förlorar fukt och blir torr, vilket kan orsaka irriterad och kliande hud. Genom att skrubba din hud regelbundet kan du förbättra hudens fuktbarriär och behålla den naturliga fukten i huden.

  1. Förhindrar inåtväxande hårstrån

Under sommaren kan du bli frestad att raka benen och andra områden oftare, vilket kan öka risken för inåtväxande hårstrån. Genom att skrubba huden med en Silkyluxe skrubbhandske kan du förhindra att döda hudceller täpper till hårsäckarna och minskar risken för inåtväxande hårstrån.

Back to blog