Sommaren närmar sig med stormsteg!

Sommaren närmar sig med stormsteg och för många betyder det tid för strand, sol och bad. Men innan du tar på dig din nya bikini eller baddräkt är det viktigt att förbereda huden ordentligt.

Att exfoliera din hud är särskilt bra för sommaren av flera anledningar. Under sommaren blir huden extra utsatt för sol, vind, saltvatten och klor, vilket kan orsaka uttorkning, fuktförlust och irritation. Här är några specifika anledningar till varför det är bra att använda en Silkyluxe skurhandske för sommaren:

  1. Förbereder din hud för solen

Att skrubba huden med en Silkyluxe skrubbhandske innan du solar kan hjälpa till att ta bort de döda hudcellerna som kan få din hud att se grå och livlös ut. Genom att ta bort dessa celler kan din hud få en friskare, jämnare ton och ett mer strålande utseende.

  1. Förhindrar torrhet

Att exfoliera din hud regelbundet kan också hjälpa till att förhindra torrhet och uttorkning. Sommarens varierande klimat och vind kan göra att din hud tappar fukt och blir torr, vilket kan orsaka irriterad och kliande hud. Genom att skrubba din hud regelbundet kan du förbättra hudens fuktbarriär och behålla den naturliga fukten i huden.

  1. Förhindrar inåtväxande hårstrån

Under sommaren kan du bli frestad att raka dina ben och andra områden oftare, vilket kan öka risken för inåtväxande hårstrån. Genom att skrubba huden med en Silkyluxe skrubbhandske kan du förhindra att döda hudceller täpper till hårsäckarna och minska risken för inåtväxande hårstrån.